Hae
My Project Is Me

Simppeliä arkigurmeeta

Moi,

Minulla oli aikanaan ammattikorkeakoulussa skottilainen taloustieteiden opettaja, joka puhui voileipäindeksistä. Voileipäindeksi tarkoitti sitä kriittistä määrää voileipiä, jossa niiden hyvä maku alkaa kääntyä laskusuhdanteeseen. Se miten tämä oikeasti liittyi taloustieteisiin en nyt millään jaksa muistaa mutta jokainen meistä varmaan tietää mistä puhutaan. Kaikki on hyvää harvakseltaan ja liika määrä kaikkea hyvää (jopa suklaata) alkaa jossain vaiheessa maistua puulta.

Harvakseltaan syötynä myös yksinkertainen voi olla taivaallista ja sen huomasin joku viikko sitten kun pitkästä aikaa söin ihan vain paistettua kanaa (salaatissa). Ja ihan yhtä harvinaisen yksinkertaista mutta herkullista ruokaa, tai oikeammin lisuketta, valmistin eilen: Lohkoperunoita ja porkkanoita

IMG_1785

Kaikessa yksinkertaisuudessaan:

1. Lämmitä uuni 225c

2. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat

3. Laita perunat ja porkkanat uunivuokaan ja kaada öljyä päälle sekä mausta halutulla tavalla (suosittelen rakuunaa ja mustapippuria)

4. Sekoita ja paista uunissa n. 35min

IMG_1782

5 kommenttia

 1. Emma kirjoitti:

  Skotlanti on vilahtanut teksteissäsi aikaisemminkin; oletko sieltä kotoisin vai asunut sielä? Ihan mahtava paikka, olen ollut kaksi kertaa ja täytyy sanoa, että sydämestä palanen jäi sinne!

  • jennie kirjoitti:

   Minä vain kerään skottilaisuutta ympärilleni 😀 Mummoni siis asuu Edinburghin liepeillä ja siksi se skottilaisuus täällä aina sillointällöin vilahtelee varmaan myös jatkossa.

 2. Anna kirjoitti:

  Oi, näyttää herkulliselta. 🙂 täytynee ottaa testiin sunnuntaina!

 3. Anneli kirjoitti:

  Marginal utility eli laskeva rajahyöty 🙂

  Uunijuurekset on kyllä mielettömän hyviä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.