Hae
My Project Is Me

Hapan, happamampi…

Moi,

Juuri kun sanoin että lakkaan keskittymästä urakkani kanssa kaikenmoisiin epäolennaisuuksiin suuremman kuvan (arkiherkuttelun kitkeminen) sijaan niin löydän seuraavanlaisen esitteen. Esite on peruja taannoisilta terveys (IloveMe) – messuilta ja tarjoaa mahdollisuuden testata tarvitseeko kehon happo-emästasapaino tukea.

IMG_1096IMG_1093

Ihan hirveän tarkkaan oikeastaan kuitenkaan tiedä miksi liian hapan keho ei ole hyväksi. Senverta toki osaan itsekin ajatella että liika happamuus – tai vastaavasti emäksisyys eivät ph-neutraalissa ympäristössä (siis tämä oma keho) voi olla hyväksi. Jos jonkun kuuluu olla neutraali, sen kuuluu sellainen olla. Sen verta kuitenkin sain asiaan perehdyttyä että pitkässä juokussa liialla happamuudella voi olla terveyttä alentavia vaikutuksia. Ja näin lyhyemmällä aikavälillä liika happamuus saattaa aiheuttaa yleistä väsymyksen tunnetta.  Muita oireita voivat olla myös närästys, ihon sekä hiusten huono kunto, lihasjäykkyys (erityisesti aamuisin) ja naisilla selluliitin kertyminen. Tunnistanko itseni ylläolevasta – kyllä vain.

Seuraava onkin suoraan esitteestä: ”Happamien kuona-aineiden puhdistaminen kehosta piristää, virkistää ja keventää oloa”. Ja minä kiinnostuin!  Aiheestahan on artikkeleja ja varmasti paljonkin tietoa (olen itsekin nähnyt vaan en nyt tähän hätään ehtinyt sen tarkemmin etsimään/tutustumaan).  Ja koska joku muu on varmasti ehtinyt jo ennen minua (tämähän ei ole mikään uutuusajatus) niin saa tiivistää tietonsa 🙂

Yhtäkaikki, testin mukaan olen liian hapan. Tulos ei sinänsä minua yllätä sillä kun katsoo minkälaiset ruoka-aineet elimistön happamutta lisäävät; Hyvin korkealla lukemalla ovat nimittäin lähestulkoon kaikki minun päivittäin käyttämäni maitorahkat, kananmunat – valkuaisvalmisteet (lihat) yleensä ja kaurahiutaleet sekä muut viljatuotteet. Myös kahvi ja sokeriherkut kuuluvat tälle mustalle listalle.. Siis koko minun ruokavalioni pohja aiheuttaa hapamuutta, kasviksia lukuunottamatta.

IMG_1094

Kuten arvata saattaa, on minun mielenkiintoni Ph-tasapainoa neutraloivaa tuotetta kohtaan herännyt. Tai herääminen on varmaan lievä ilmaisu tässä tapauksessa. Hintakaan ei jauheelle, jota otetaan 1tl päivässä, aivan mahdoton ole; n. 20€. Lisäravinne ei koskaan suinkaan korvaa tervettä ja monipuolsta ruokavaliota mutta ei kait tästä haittaakaan ole. Oliko joku täällä kokeillut ph:ta neutarloivia tuotteita? Oletteko kokeneet hyödyllisksi?

24 kommenttia

 1. Lukija kirjoitti:

  Sori nyt, mutta tuo happo-emästasapaino kehossa on ihan huuhaata. Ei tähän ole mitään lääketieteellisiä perusteita.
  Toivottavasti en loukkaa, mutta itseäni harmittaa, kun ihmiset saadaan ostamaan mitä vain.
  Mukava blogi sinulla!

  • jennie kirjoitti:

   Et tietenkään loukkaa vaaan päinvastoin! Itsellä kun on tapana vähän turhankin kanssa kaikesta, mitä ilmeisemmin hyvin markkinoidusta, tuotteesta. Tällainen maalaisjärkinen toppuuttelu on siis aiba enemmän kuin tervetullutta!

 2. stiia kirjoitti:

  Höpöhöpöjuttuja. Ainoa missä happo-emästasapainoilla on merkitystä on oikea kehon alkaloosi ja asidoosi, ja nekin keho (toivottavasti) korjaa itse, joko metabolisesti tai respiratorisesti. Ja nuo eivät johdu mistään ruoka-ainesta yms.

  Ei kannata tuhlata rahoja! 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Tämä oli se toinen ajatus mikä minulle tuli, siis sen mielenkiintoisen lisäksi että onko vain höpinöitä siinä missä 99 muutakin tuotetta sadasta, kategoriasta riippumatta 😉

 3. Adelheid kirjoitti:

  Tiedän ihmisiä jotka vahvasti uskoo tähän. Happamassa kehossa taudit kuulemma viihtyvät mutta neutraaliin eivät pääse iskemään. Yksi pariskunta juo kuurina koivuntuhkasta tehtyä juomaa jolla neutraloivat kehonsa. Eivät kyllä olekaan koskaan kipeitä vaikka ikää on jo 60 tienoilla. En tiedä mitä uskoa mutta mielenkiintoisia juttuja ovat.

  • jennie kirjoitti:

   Niin, moni asiahan toki toimii kun siihen vain itse uskoo vaikka varsinaista näyttöä ei aina olisikaan.. Niinkuin itsekin sanoit, mielenkiintoisia juttuja tosiaan.

 4. Hillasuo kirjoitti:

  Mustakin tuo näyttää näennäistieteelliseltä, on jotenkin järkeenkäypää, että kehossa olisi kuona-aineita, jotka saadaan poistumaan. Kuitenkin kehossa on omat mekanismit poistaa kuona-aineet eikä erikseen tarvita jotakin, joka sen aiheuttaa.
  Noh, mielenkiintoisinta kuitenkin on se, että mun harrastuskaveri tässä juuri hiljattain kävi jollain joogagurulla, joka kertoi myös hänelle, että hän syö ”väärin” ja esitteli hyvin samanlaisen jaon ruoka-aineisiin, siten, että kaverin pitää jättää kaikki happamat ruoka-aineet (ruisleipä, jugurtti, sitrukset, kahvi) pois ja siitä seuraa hyvinvointia. Tuolla kaverilla on ollut ongelmia ruokavalion kanssa, joten hän koki, että miksei kokeilisi tätä..
  Itse siis myös arveluttaa, jos tällaiseen liittyy rahat pois -meininki, mutta ilmeisesti kaverin kohdalla ei pahemmin, hän saa nyt itse säätää ruokavalionsa. En siis nyt voi sitten tuomita, jos joku kokee olonsa kohentuvan mutta ei vaikuta perustuvan mihinkään tutkittuun. Tietysti ajattelen, että tuo voi olla kokonaisvaltainen juttu, jos siis noudattaa ruokavaliota, johon myös itse uskoo, varmaan voi paremmin kuin sellaisen ruokavalion kanssa, joka on jo tuomittu vääräksi (edellyttäen että tuo ruokavalio on kuitenkin terveellinen).

  • jennie kirjoitti:

   Tuo on tosiaan ihan totta mitä itsekin kirjoitit että moni asia toiminee kun siihnen vain itse uskoo – oli tieteellistä näyttöä tai ei.

 5. Salla kirjoitti:

  Eri lähteet antavat myös aika ristiriitaista tietoa siitä, mitkä ruoka-aineet ovat happamia. Esimerkiksi lihoista mainitaan joissain listoissa kaikki, mutta oln myös nähnyt listan, jonka mukaan broileri olisi emäksistä. Saman listan mukaan myös sitrushedelmät olisivat kehoa alkalisoivia, kun taas tuo joogaguru kehotti niitä välttämään.
  Ajatuksena kehon happo-emästasapaino kiinnostaa, mutta koska aiheesta on niin vaikeaa saada luotettavaa tietoa, en viitsisi sillä päätäni vaivata. Noista lsäravinteista olen kanssa sitä mieltä että ihan silkkaa rahastusta…

  • jennie kirjoitti:

   Niin, enpä minäkään mitään kovin kattavaa esitystä löytänyt – tosin en ihan liikaa yrittänytkään 😀

 6. Sansku kirjoitti:

  Hyvä aihe! Olen siit asti kun aloin tätä sivustoa seuraamaan odottanut milloin joku tarttuu tähän aiheeseen. Itse olen kokeillut painonpudotuksessa emäksisempiä ruoka-aineita. Mulla ainakin paino vähän putosi, mutta saattoi aika pitkälti johtua myös siitä, että vähensin herkuttelua samalla. Tein ruokavaliossa tiettyjä muutoksia: syön riisin sijasta perunaa, pastaa (myös speltti), vähensin virvoitusjuomat ja muut herkut minimiin, vaihdoin kaurapuuron tattaripuuroon, lisäsin kasviksia sekä hedelmiä ja vähensin lihan syöntiä, voitelin leivän avocadolla..

  • jennie kirjoitti:

   Ja sitten aiheeseen tarttuu tällainen, oikeatsaan itsekään siitä juurikaan mitään tietämätön tapaus. Noh ehkä se täältä nousee jonkun muunkin, tietävämmän ajatuksiin 🙂 Oma kokeilusi kuullostaa mielenkiintoiselta, joskin noihin tosiaan varmaan usein liittyy samalla se ruokavalion kriittisempi tarkkailu (turhuuksien vähentäminen) joka jo itsessään saattaa tuoda sen toivotun tuloksen (siis ainakin jos puhutaan kokeilusita laihdutusmielessä..). Mielenkiintoista..

 7. minna kirjoitti:

  Neutraali = pH 7; ihmiskeho(tai ainakin iho) = pH 5,5. Eli ihmiskeho luontaisesti hapan. Hirveää huuhaata ja rahastusta tollasten turhien jauheiden myynti. Keksitään ongelma ja luodaan tarve, vaikkei sellaista olisikaan… Oon tykänny sun blogista aikaseNeutraali = pH 7; ihmiskeho(tai ainakin iho) = pH 5,5. Eli ihmiskeho luontaisesti hapan. Hirveää huuhaata ja rahastusta tollasten turhien jauheiden myynti. Keksitään ongelma ja luodaan tarve, vaikkei sellaista olisikaan… Oon tykänny sun blogista aikasemmin.

  • jennie kirjoitti:

   Voi että 🙁 Mssä vaiheessa tämä muutos on tapahtunut? Milloin blogi oli vielä ”hyvä”? vai oliko kyse vain tästä yksittäisestä tekstistä, jonka aiheesta en oikeastaan itsekään kovin tarkkaan tiedä mutta nostin asian esiiin kuitenkin?

  • jm kirjoitti:

   Ihmiskehon ph on kylläkin 7.35-7.45. Jos ph on 5.5 niin tilanne on jo huolestuttava..

   • jennie kirjoitti:

    Joo, minä en tosiaan ihan tiennytkään mistä aiheesta avasin keskustelua ja tähän puuttuikin jo joku muukin 🙂

 8. Bigblue kirjoitti:

  Kovin tuntuu olevan vastustusta happo-emästasapainon säätelystä, ymmärrän kyllä.

  Olen käyttänyt MSM-jauhetta nyt 10kk atopian ja astman hoitoon. Mies on käyttänyt selkäkipuihin. MSM muuttaa elimistöä happamasta emäksisemmäksi. En pysty sanomaan onko ero ollut suuri, mutta hiukseni ja kynteni ainakin kasvavat todella nopeaa vauhtia. En muista ottaa kaikkia annoksia vuorotyöstäni johtuen, joten tulokset voisivat olla parempia jos muistaisin. Aion kuitenkin jatkossakin syödä MSM:ää, ei se ole niin kallista ja jos ei muuten auta niin muuten niin surkeat kynteni näyttävät ainakin hyviltä.

  Tässä MSM bloggaukseni: http://hetkiaikuisuudessa.blogspot.fi/2013/01/orgaaninen-rikki.html

  • jennie kirjoitti:

   Heh, tuo kommenttin loppuosa sai kyllä melkolailla hymyn huulille 😀 Eimutta ihan totuudennimissä, kiitän kommentistasi ja linkistä tekstiisi johon ehdottomasti tutustun tässä parempana hetkenä.

 9. Mira kirjoitti:

  Mä olen lueskellut jonkun verran tosta elimistön happo-emästasapainosta. Joku pitää huuhaana toinen ei. Mä sekoitan joka aamu lasilliseen vettä teelusikallisen ruokasoodaa. Toimii kuulemma kehoa tasapainottaen ja mun kohdalla auttaa ainakin närästykseen :). Mukavaa, että nostit asian esiin :).

  • jennie kirjoitti:

   Ruokasooda tuo maailman unohdettu ihme 😉 (itsehän käytän sitä hamapiden valkaisemiseen). Kiitos vinkistä!

 10. maria kirjoitti:

  Suosittelen myöskin msm:ää, erinomainen tuote! Olikos sinkki jopa 3 tai 4 yleisin kehon rakennusaine?! Ja kehoitan myös kokeilemaan alkalisoivaa (emäksisempää) ruokavaliota, meidän perheessä ja tuttavapiirissä ollut suuri suosio 🙂 itse en ymmärrä miksi tämmöiset luonnonmukaiset ”hoidot” aina teilataan tutkimuksien puutteessa, eikö riitä jos ihmisset kokevat sen toimivan? Tutkimuksia asiasta saataisiin varmaan liiaksikin asti jos vain lääkeyhtiöt näkisivät tässä potentiaalia seuraavaksi rahanreiäksi 😉

  • jennie kirjoitti:

   Itsehän aloitin taas tauon jälkeen tuon viherjauheen (emerald balance) käytön. Ja mitä noihin tutkimustuloksiin yleensä tulee niin niitä tosiaan alkaa olla oikeasti niin paljon, puolesta ja vastaan, ihan jokaisesta asiasta että tässä viidakossa saisi varmaan itsensä eksyksiin enemmän kuin helposti 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.