Hae
My Project Is Me

Festariasu x4 ja musiikkiin liittyvä muisto

Taas on se aika vuodesta kun meidän kotikulmat heräävät eloon vuotuisten Tikkurila Festivaalien myötä. Tänä vuonna festarit ovat ensi kertaa kolmipäiväiset ja hulina on alkanut siis jo eilen torstaina. Voin sanoa että on sitä huonompiakin tapoja viettää torstai-iltaa kuin fiilistellen yhtä oman nuoruuden suurinta hittiä Freestyler.

Freestylerin liittyy pieni muisto, tai oikeammin Freestyler saa aina aikaan tämän muiston mieleenpalaamisen. Aikanaan musiikkiviihdeohjelma Jyrki oli kovaa huutoa ja järjesti vuosittain Jyrki Awardsit, missä palkittiin musiikkialan ihmisiä ja esiintyjiä. Pelkän palkintojen jaon lisäksi ohjelmana kuului tietysti erilaisia esityksiä Monelle nuorelle, itseni mukaan lukien tapahtuma mihin oli hauska mennä fiilistelemään hyvää musiikkia ja menoa ilmaiseksi . Nuorenahan sitä etsi kaikenlaisia kissanristiäisiä juhlimiseksi. Enivei, sinä vuonna kun Freestyler oli iso hitti, onnistuimme silloisen poikaystäväni kanssa sniikkaamaan itsemme vahingossa sisään vippipuolelle. Tarkoituksenamme oli oikeasti päästä vain lavan eteen eturiviin eli tämä oli aivan täysin vahinko. Siinä ilta sitten kului ilmaisen ruoan (ikä ei vielä riittänyt ilmaiseen juomaan) ja sen hetken eturivin julkkisten seurassa. Ja miten Freestyler liittyy tähän? Myös se musiikkivideon ja koko kappaleen ruumiillistua, rastapäinen poika oli samoissa juhlissa ja vasta siinä vaiheessa tajusin minne olimme onnistuneet livahtamaan.

Useampana vuotena olen tosiaan fiílistellyt festaritunnelmaa aitojen ulkopuolella mutta tänä vuonna hankin liput. Ja mitä olisivatkaan festarit ilman festariasua. Kolme päivää, kolme asuehdotusta + se millä todellisuudessa perjantaina alueella kävin kylmän ja sateisen sään sotkettua vähän suunnitelmia. Kyllä osa juhlijoista tuntui pärjäävän vain shortseilla mutta se joku en todellakaan ollut minä – eikä myöskään paikalla olleet turvallisuutta valvovat poliisit, joiden kuulin puhuvan siitä kuinka sormet ovat ihan kohmeessa. Onneksi seuraaville päiville on uvattu vähän lämpimämpää ja saan kuin saankin ehkä jonkun festariasuideoista toteutettua.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.