Hae
My Project Is Me

Viikon ensimmäinen

Moi,Viime viikko sujui jo totuttuun tapaan urheillessa ja terveellisesti syöden. Tai no, ainakin lähestulkoon terveellisesti. Ensinnäkin minunhan on ollut tarkoitus jättää tuo leivänsyönti kokonaan mutta viimeviikolla päivittäin tuli syötyä yksi tai kaksi ruispalaa. Epäterveellinen pahehan tämä ei onneksi ole mutta en sitten tiedä johtuiko leivästä vai mistä mutta koko viikon oli vatsa enemmän tai vähemmän turvoksissa. Tuota turvotusta esiintyi siis nimenomaan iltaisin leivänsyönnin jälkeen. Sunnuntaina lopetin sitten senkin kokonaan. Sen sijaan sunnuntaina ostin kevään ensimmäisen jäätelön.  Mikä ihana aurinkoinen sunnuntai!


Muutoin jatkoin myös näiden hieman erikoisempien ruoka-aineiden kokeilua ja valmistin lohelle raastetun omena-fenkolisalaatin sekä wasabikastiketta.  wasabikastike oli vähän niin kuin puolivahinkoinen lisä koska olin joskus ostanut wasabimakuisen dippikastikepussin (olisiko Taffelin) ja käytin sen nyt sitten tähän. Jos joku ei tiedä niin Fenkoli on melko voimakkaan makuinen vihannes, jota saa ainakin isommista kaupoista.

Muutoin ruokailut näyttivät melko tylsiltä

Kanaa, parmeasan-juustoa ja salaattia
10% yrttisiä naudanjauhelihapullia, uunijuureksia ja salaattia


Kerrottakoon vielä että peruspäivänä ruokavalioni on jotakuinkin seuraavanlainen:

06.00  aamukahvi, maitorahka leseillä ja mehukeitolla

08.00  palautusjuoma

10.00  maitorahka mehukeitolla ja leseillä

12.30  lounas (proteiininlähde ja kasviksia)

16.00  maitorahka marjoilla, mehukeitolla ja leseillä

18.00  maitorahka mehukeitolla ja leseillä/ raejuustoa/ hedelmää tms.

20.0  illallinen (keitto tai salaatti)

Sitten ne liikkumiset.

MA  Aamulenkki (6km), sali (kädet)

TI  Iltalenkki 6km, venyttelyt

KE Aamusali (jalat), iltalenkki 6km

TO Aamusali (kädet)

PE Aamusali (jalat)

LA Kävely n. 12km ja lenkki osittain juosten n. 6km

SU Kävely n.8km, NTC Get Strong

Lauantaille kävelyä tuli tavanomaista enemmän koska lähdettiin käymään Kauppakeskus Jumbossa, kävellen tietysti. Pitkästä aikaa kun kaupoille pääsin niin kerroin pojallekin että nyt kyllä lopetetaan ruokaan tuhlaaminen ja käytetään kaikki rahat uusiin vaatteisiin 😀 Sen verta ihania uutuuksia oli Zarassa.


Tuo sunnuntainen Strongi olikin sitten viimeinen tälle keväälle. Ensi viikonloppuna on tunnin tilalla poikkeuksellisesti Les Mills-konseptin Sh’bam-tunti ja jatkossa jotain muuta. Minullahan tietenkin on jo paikka varattuna tuolle Les Milssin tunnille sillä kuvauksen mukaan kyseessä on kuntoa kohottava tanssitunti. Enpä malta odottaa.


Salista vielä sen verta että toissaviikkoisesta rääkkitreenistä kärsittiin lähes koko viikko ja vasta torstaina huomasi että kroppa oli täysin palautunut ja kykeni vastaanottamaan uuden rääkin. Tuo treeni tuossa välillä jäi hieman vaillinaiseksi vaikka kuinka täysiä kuvittelikin tekevänsä.


Tässä vielä muutama kuva menneen viikon ”treeneistä”.
Tärähtänyt tai ei niin kerrankin käsi näyttää hyvältä 🙂
Meinasi ihan unohtua, päivän luku on 54,4kg eli +600g. Ehkä on ihan hyvä ottaa ruokavaliota nyt hetkeksi taas suurennuslasin alle ja tutkia mistä tämä jokaviikkoinen painonnousu johtuu. Ei se lihaskaan viikossa kasva vaikka toki nestettä kerryttäneekin ympärilleen. 

8 kommenttia

 1. Marja kirjoitti:

  Uskaltaisinko väittää, että hienoinen painonnousu on lihasta? Näyttää nimittäin ainakin tuo käsivarsi suurentuneen ;)Ise onnistuin salilla käymään tasan kaksi kertaa viime viikolla – ekan päivän jalkatreeni oli liian rankka ja oi sitä kipua seuraavat 4 päivää.. Samanlaisesti kävi käsitreenin kanssa – kättä ei saanut suoraksi ilman vihlovaa kipua haukkarissa. Myös rinta oli melkoisen jumissa. Tänään sitten uudelleen! Otan aavistuksen kevyempää painoa, sillä en jaksa uskoa että nuo kivut johtuisivat vain liian rankasta treenistä – pikemminkin vain aivan liian pitkästä tauosta minkäänlaiseen lihasharjoitteluun. Kroppa meni ihan shokkiin tästä muutoksesta :DOnneksi viikkoon mahtui sentään onnistuneet ruokailut ja muu kevyt liikunta kuten ratsastus. 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Vai kevyttä ratsastelua, eikö jossain ole mainittu ratsastuksen olevan oikein hyvää peppu- ja sisäreisitreeniä :DJa kiitos painolohdutuksesta. Kuvahan toki on hauiskääntelyiden jälkeen kaikkein ”uhkeimmillaan”.

 2. Mimmu kirjoitti:

  Noi sun kädet <3 Mäkin voisin veikata että painon nousu johtuisi lähinnä lihaksista, kehitystä kun huomaa kokoajan!Mä kävin kerran siellä Sh’bam tunnilla. Ihan kiva tunti (ja liikkeet niin yksinkertaisia että jopa mä pysyin mukana), mutta toi pituus 45min oli liian vähän..Tunnin treeni aina parempi 🙂 Mutta sä nyt urheilet niin paljon muutenkin, että joskus voit käydä noilla vähän rennommillakin tunneilla 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos sekä että Sh’bam kommentista että painolohdutuksesta. Odottelen koko ajan enemmän tuota tuntia, joka onneksi nyt ”vahingossa” tulee ensi sunnuntaille. Täytyy toivoa että joku, joka tulee sitten oikeasti siihen tilalle on joku mukava niin saa pidettyä edes tämän yhden ryhmäliikuntatunnin mukana viikkoagendassa.

 3. kala kirjoitti:

  Pakko kommentoida Sh’bamin takia! Kun menin sinne ekan kerran, olin sitä mieltä että ihan lällyä ja salee ei kuluta ees kaloreita eikä varmana tuu edes hiki, oonhan tanssinut balettia 18 vuotta. Noo, puolivälissä tuntia oli aika eri fiilis ja kaloreitakin paloi about 350 (olen alle 160cm ja aika kevyt niin siks on pieni kulutus kans :D) ja nyt yritän käydä tanssimassa siellä kerran viikossa. Valitsen aina saman ohjaajan tunnin, koska kyseinen ohjaaja saa aina hymyn huulille eli kai silläkin on merkitystä 🙂 Itse käyn siis Yliopistoliikunnan puolella, mutta sama konseptihan se on kaikkialla. Suosittelen kyllä lämpimästi, tulee aina mielettömän hyvä fiilis siellä tunnilla.PS. Sulla on mieletön kroppa – mahtavaa, mihin sitä ihminen pystyykin melko lyhyessä ajassa!

  • jennie kirjoitti:

   Aiaiaia, koko ajan opdotan vain entistä enemmän! Ohjaajalla on kyllä hirmuisesti merkitystä ja minusta onkin ihan oikein että jokus aikanaan jossain lehdessä oli artikkelisarja, jossa sai nostaa omasta mielestään parhaita ryhmäliikuntaohjaajia esiin.

 4. Anonymous kirjoitti:

  Tuo oli tosi hyvä kommentti, että lopetetaan rahan tuhlaaminen ruokaan ja ostetaan mieluummin vaatteita 🙂 Itse olen todennut, että olen ollut melkoinen tunnesyöjä ja erityisesti olen palkinnut itseäni ruoalla. Nyt olen yrittänyt asennoitua niin, että ruoka ei ole mikään lohtu, eikä palkinto, vaan ravintoa, joten nyt täytyy kehitellä uusia palkitsemismuotoja. Lenkki ei sellaisesta käy, mutta shoppailu ehdottomasti :)Tsemppiä!

  • jennie kirjoitti:

   Hyvä että ymmärsit pintin vaikka eikai oikeaan ravintoon tuhlaaminen ole koskaan tuhlaamista vaan itseensä investoimista. Jos joku muu siellä nyt siis ihmettelee niin lähinnä ehkä haen takaa sillä sitä että voisin lopettaa ne lähes päivittäisen ”ostan jotain pientä”-tyyppiset kauppakäynnit, joihin kuitenkin menee aina 5-10€. Jollain toisella sama säästö saattaa tulla ulkonasyömistä vähentämällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.