Hae
My Project Is Me

Ruokapäiväkirjaa risteilyltä

Moikka,

Tämä postaus keskittyy ihan täysin ruokaan. Kuten lupasin niin pidin jonkinasteista ruokapäiväkirjaa risteilyni ajan. En tiedä mikä siinä on että kun ollaan irti arjesta, niin ruokavalion täytyy muuttua kertaheitolla. Jäin miettimään että onneksi kyseessä oli vain lyhyt risteily Tukholmaan eikä vaikka viikon pakettimatka etelään. En tosin tiedä että jos matka olisi ollut pidempi niin olisiko syömisen tahti ja määrä muuttunut ensihuuman jälkeen. Tiedä tuosta sitten mutta nyt ainakin hyvä ruoka vei voiton.

Olen aina ollut hyvä syömään ja jollain oudolla tavalla myös hieman ylpeä pohjattomasta vatsalaukustani. Piakkoin pääsette tosiaan todistamaan tätä ihmettä myös itse. Juomia, sikäli kuin ne ovat lähes kalorittomia, en listaa lainkaan. Määrät laitan sillä tarkkuudella kuin vain pystyn. Yritän jossain välissä kerätä ylös ns. tavallisen herkkupäivän ruokailut, tämä nimittäin meni ehkä hieman yli..

Lähtöpäivänä kaikki sujui vielä mallikkaasti ja ruokavalio näytti tältä:

 • Maitorahkaa (250g) edellispäivän smoothiejämällä, leseitä ja mysliä
 • Kana-Feta-salaatti (feta 5%)
 • 2 ruispaahtoleipää oivariinillä
 • Maitorahkaa, kiiwiä, mandariiniä, sokeritonta mehukeittoa ja leseitä
 • Kuivattuja hedelmiä (50g)
 • Muutama sokeriton Werther’s original
 • Yksi pala 85% suklaata
 • Härän sisäfileepihvi (250g), vuohenjuustogratinoidut perunat, scampivarras, sipulirenkaat ja yrttinen hollandaise-kastike, leipää tuorejuustolevitteellä, lasi punaviiniä

Laivan Tax Freestä tarttu mukaan siis sokerittomia karkkeja sekä tuo yksi suklaalevy, josta maistoin yhden palan. Tuon illan pihviaterian jälkeen vatsa olikin sitten sen verta täynnä että mitään muuta ei enää tarvinnutkaan syödä.

Seuraavana aamuna aloitimme päivän risteilyn hintaan kuuluvalla erikoisaamiaisella. Aamiainen sisälsi erittäin kattavan buffet-kattauksen kuohuviinin kera. Buffet-tyyppisellä tarjoilulla täytyy jostain käsittämättömästä syystä syödä ”koko rahan edestä” ja niinpä aamiainen näytti tältä

 • 2 saaristolaisleipää (toinen margariinillä)
 • 1 kovakuorinen sekaleipäviipale tuorejuustolla, salaatilla, kurkulla ja paprikalla
 • lasi omena- ja appeelsiinimehua
 • lautasellinen luonnon jogurttia, mansikoita, kuivattua banaania, mysliä ja hunajaa
 • 1 amerikkalainen pannukakku vaahterasiirapilla
 • 1 kakkupala ja 3 suklaakeksipalloa, pieni croissant
 • hieman kuohuviiniä (1/4 lasillinen ehkä)
Täyteläisellä aamiaisella pärjäsikin sitten hyvin Tukholmassa ja kun pysähdyttiin kahvilaan ruokkimaan pikku matkaajaa ,otimme poikaystäväni kanssa teet ja vanilijapullan puolitettavaksi. Lisäksi tosiaan painelimme ostamaan muffineja, joita jostain käsittämättömästä syystä tarttui mukaan neljä; porkkana, banaani, suklaa sekä vadelmajuutsokakku. Veimme muffinit mukanamme laivalle ja söimme ne vasta siellä. Ilman illallista    ruokavalio koostui näin: 
 • 1/2 vanilijapulla
 • 1/2 poikaystäväni kanawrapista
 • 1/2 porkkana- ja 1/2 suklaamuffinia (tai itseasiassa söin toisen puolikkaan muffinin vasta illallisen jälkeen)
 • 1/4 vadelmajuustokakku- ja banaanimuffinia
 • 4kpl wasabipähkinöitä
 • kinkku-juusto bagel

Laivalla kävimme vielä syömässä illallisen. Olin jo etukäteen päättänyt tilaavani Nieriää mutta toisinhan siinä sitten kävi. Ravintolassa oli mahdollisuus tilata pelkkä alku- ja jälkiruokapöytä pääruoan sijasta ja minä päädyin tähän. Lienee turha sanoa että kyseessä oli buffet-tyyppinen ratkaisu ja minähän rakentelin kolme erilaista salaattikokonaisuutta. Ja koska hintaan kuului myös jälkiruokapöytä, täytyi hieman maistaa myös näitä. En kuitenkaan ottanut jälkiruokia kuin vain noin kaksi ruokalusikallista/laji eli yhteensä viittä eri makua. Ja näin illallinen koostui

 • Salaatti häränlihalla
 • Salaatti kanalla
 • Salaatti kalalla
 • Jälkiruokalautanen; valkosuklaamousse, suklaakakku, sitruunamarenki, vadelmapavlova, suklaamousse

Paluuaamuna emme enää syöneet laivalla ja kotiin päästyäni olin takaisin turvallisella maaperällä ja aloitin päivän kanasalaatilla.

Mitäpä tuohon ruokavalioon toteaisi.. Huhhuh! Kyseessä kuitenkin oli loma ja omien ”sääntöjeni” mukaan lomalla voi ottaa aina hieman rennommin. Tärkeintähän on että tällainen ruokavalio pysyy satunnaisena harvinaisuutena eikä kummittele lautasella päivästä, tai edes viikosta, toiseen. Jossain on joskus lukenutkin että kunhan arkena ruokavalio on kunnossa, ei ole niin väliksi mitä herkutellessa syö. Onneksi on olemassa myös arki, ei voi muuta sanoa.

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Sä kun harrastat tankotanssia, niin onko noista sun DVD:stä ollut apua vatsalihaksiin. Tuntuu, et mun omat ovattäysin hukassa! Toisaalta jos olen tanssinut vasta pari kuukautta ja nyt vielä lisännyt liikuntaa, niin tuloksia ei tietty ole vielä saavutettu. Tuntuu jotenkin vaan siltä, että pitäisntehdä jotain kotona,jotta tuo tankoilu luistaisi paremmin. Omaa tankoa en tällä hetkellä pysty hankkimaan kun ei ole tilaa.Sun syömingit näytti ja näyttää hyvältä. Itse olen ollut tiukka tän dieetin kanssa…ainoa huono tapa mikä on tullut takaisin on Cola zero. Luulin, että olisin jo repsahtanut karkkeihin yms. Näin ei ole kuitenkaan käynyt. (purkkaa syön joskus ja jotain hengenraikastaja pastilleja).Miehen syömä vaalea leipä houkuttaa, mä niin haistan sen tuoreen kurkun siinä päällä ja se on kiusaavaa. Repsahtaa en halua, sillä haluan päästä tavotteeseen mahdollisimman pian. Sitten voin antaa itselleni luvan herkutella välillä. Tässä on kuitenkin kyse vain kolmesta kuukaudesta.Kiitti blogistasi, kiva lukea sitä kun päivität niin usein.Jinx (over my only body)

 2. jennie kirjoitti:

  Moikkis Jinx, Pitkään meni itsellänikin ennekuin alkoi antamaan periksi ja tässä sen huomaa että kun on tiettyjä vapauksia kerran ottanut niin niitä suo itselleen yllättävän helposti uudestaan. Ei sillä ettäkkö kannattaisin ketään totaalikieltäytymiseen mutta joskus sekin on vaan paikallaan. Varsinkin kun kyseessä on jokin tietty ohjelma niinkuin sinulla. Tsemppiä vain hirmuisesti sinulle!Itsehän en ole aikapäivään tangolla käynyt mutta tottakait kaikki treeni on ollut hyvästä vatsalihaksia ajatellen – treenatessahan nuo ovat vahvistuneet. Kaikkein paras vatsalihastreeni on kyllä ehdottomasti tankoilu itsessään kuten ehkä olet huomannutkin 😉 mutta mutta, kaikki treeni on aina kotiinpäin eikä siihen välttämättä mitään dvd:itä tarvita. Treenaavat toki noita syviä vatsoja ehkä hieman tehokkaammin kuin mitä itse tulisi tehtyä mutta varmasti saat tulosta ilmankin. Jos käyt kaksikin kertaa viikossa tangolla niin se riitti ainakin itselläni aikanaan tekniikan (ja lihaksen) nopeahkoon kehittymiseen.

 3. eccp kirjoitti:

  Hei,mun on pakko kertoa tää sulle lohdutukseks! Et todellakaan edes mässäillyt niin pahasti kuin esim. minä juuri eilen palanneena Tukholman risteilyltä.. 2x buffet aamiainen ja 2x illallinen,voi sitä ruuan määrää!! Buffetissa jotenkin kuvittelee sen ruuan loppuvan ja siksi tulee mätettyä hirveetä kyytiä ja varmasti koko rahan eestä (äiti maksoin,mutta kuitenkin). En uskalla edes miettiä montako (kymmentä)tuhatta kaloria tuolla reissulla tuli syötyä. Ja mä oon just sellanen kaikki tai ei mitään-ihminen,että sit kun herkutellaan,niin tehdään se sitten kunnolla! Nyt meinaa jäädä tuo mättämisvaihe risteilyn jäljiltä päälle..Mutta jospa se siitä,viimeistään maanantaina,niinkuin sanoit IHANA ARKI:) Ps. sinulla on upea kroppa,go girl!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.