Hae
My Project Is Me
Kaupallinen yhteistyö

Kevyemmät Joulupiiraiset

Kaupallinen yhteistyö: Versofood

Kaupallinen yhteistyö: Versofood

Sunnuntaina alkaa virallisesti joulukausi, sillä silloin vietetään ensimmäitä adventtia. Olen aiemmin kertonut matkustavani joulunviettoon Skotlantiin, jossa joulun aikaan tarjoiltava minced meat pie innoitti minua valmistamaan jotain vastaavaa meidän perheen joulunavajaisiin.

Näiden piiraisten kevennyksen jujuna toimivat kasvikset, maitorahka ja härkis. Kasvikset korvaavat osan käytetyistä jauhoista ja maitorahka taas vastaavasti osan käytetystä rasvasta. Härkis itsessään sisältää 9% rasvaa, josta tyydytttynyttä on alle 1% eli useisiin jauhelihoihin verraten (jota alkuperäisessä reseptiikassa olisi käytetty), voidaan puhua kevyemmästä tuotteesta.

harkispiirainen_1

Mausteiset joulupiiraiset (12kpl)

200g porkkanasosetta (valkoisista porkkanoista)

3,5-4dl (vehnä)jauhoja

1tl leivinjauhetta

1/2tl suolaa

100g voita

50g maitorahkaa

1pkt (250g) härkistä

suunnilleen samanverran peruna/kasvismuussia

1,5tl neilikkaa

0,5tl kuivattua salviaa

suolaa, pippuria

kananmunaa voiteluun

Keitä porkkanat ja perunat sekä muut mahdolliset kasvikset. Anna jäähtyä. Soseuta porkkanat sekä perunat (ja mahdolliset muut kasvikset) erikseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään  ja lisää kylmä, pilkottu voi. Nypi tasaiseksi seokseksi ja lisää porkkanasose sekä rahka ja sekoita tasaiseksi. Annostele muffinipellille ja taputtele pohjiksi.

Sekoita täyte sotkemalla yhteen härkis, peruna/kasvismuussi sekä mausteet. Nostele piiraisten täytteeksi.

Kauli lopusta taikinasta kannet valitsemallasi piparkakkumuotilla ja asettele piiraisten päälle. Voitele halutessasi kananmunalla ja paista uunin keskitasolla, 200c, 20-30min. Nauti joko lämpiminä tai kylmänä.

harkispiirainen

joulupiirainen

ps.Jos täytettä jää yli, lisää päälle hieman juustoraastetta ja gratinoi uunissa härkis-soselaatikoksi.

Kaupallinen yhteistyö: Versofood

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *