Hae
My Project Is Me

Elämäni ensimmäinen vihersmoothie

*Sisältää mainoslinkkejä

Moikka,

Tänään se tapahtui ja valmistin elämäni ensimmäisen vihersmoothien ja yllätyksekseni lopputulos oli oikeastaan ihan hyvä ja kaikkein suurin yllätys oli että jopa minun halpisblenderini jaksoi jauhaa aineet tarpeeksi tasaiseksi. Joskus, sitten kun olen oikein varoissani, hankin kyllä sellaisen superhyperblenderin, jolla jauhaa vaikka lantut 😀

IMG_1003-682x1024Ajatus vihreästä smoothiesta on ollut mielessäni jo jonkin aikaa (mikään uutuusideahan tämä ei ole) mutta viimeistään yhteistyönä Leaderilta saapunut Superfood-paketti aktivoi minut uudestaan tälle ajatukselle. Tässä smoothiessa toimi inspiraation lähteenä myös käyttämäni viherjauheseos, jossa on hienoinen mintun maku. Lisämintun kävin noutamassa kaupasta ihan tätä kokeilua varten mutta muutoin ainesosat ovat kotoa helposti löytyvää sorttia.

01f345c6ca11afc5430ca12268e8d5450351ece789

– puolikas avokado

– kourallinen viinirypäleitä

– kourallinen tuoretta pinaattia

– hyppysellinen tuoretta minttua

– kurkkua

(- lisättyä vettä)

(- banaani)

– 2rkl Leader hamppuproteiinia

– 1tl Leader Green Mixiä

– mittalusikallinen Emerald Balance-viherjauhetta

01aeac4ed05f2dc568f7a91b8c0a3a03ae04b8c116 0131735a67ec659cfcc4169098df622da14de29181

Itse lisäsin siis vettäkin ja tulos oli todella juoksevaa. Vähempikin olisi varmasti riittänyt, jos olisi tarvinnut ollenkaan. Kuvasta poiketen jätin itse banaanin laittamatta mutta se olisi ehkä tuonut mukavaa pehmeyttä lopputulokseen. Tai sitten se on vain tottumiskysymys sillä minusta banaani vain kuuluu smoothien sekaan. Lopputulos on maultaan yllättävän raikas, kiitos varmastikin tuoreen mintun. Omaan makuuni tämä voisi olla vielä hivenen hedelmäisempi eli ehkä ensikerralla vain tungen sen banaanin sinne joukkoon. Myös meloni voisi tuoda mukavaa makeutta – tai tuore ananas. Kokeilukertoja siis varmasti luvassa – myös maitorahkan kanssa.

Hamppuproteiinia (kuten muitakin paketin superfoodeja) olen käyttänyt nyt maanantaista alkaen. Tarkoitus on kokeilla ensimmäsitä kertaa säännöllistä käyttöä vain satunnaiskokeilujen sijaan. Leaderin hamppuproteiini on hampunsiemenistä tuotettu jauhe, jonka kuitu- ja proteiinipitoisuudet ovat korkeat. Ja koska tuotteen alkuperä löytyy siemenistä, löytyy myös hyviä rasvoja, joiden katsotaan olevan ihmiskeholle optimaalisessa suhteessa. Kevyttähän tuote ei varsinaisesti ole, sillä kaloreita 100g kohden on 390. Käyttömäärät ovat kuitenkin pieniä, jolloin tämäkään ei ole niin suuri synti kaltaiselleni painonpudottajalle. Maltillisen käyttömäärän vuoksi tätä ei tietenkään voi varsinaiseksi proteiininlähteeksi laskea mutta ravintolisänä ajaa hyvin asiansa ja henkilökohtaisesti minua viehättää korkea kuitupitoisuus.  Maku on minusta hyvin neutraali, melkein kuin vehnäjauhossa lukuunottamatta jälkimakua, joka taas on ehkä hivenen ruohoinen. Neutraalin makunsa vuoksi tätä on tullut käytettyä nyt myös muissakin smoothieissa, kuten muunnelmassa tästä suklaajuomasta. Lisätietoa tuotteesta täällä ja lisätietoa hampusta superfoodina täällä.

01ea33cb56ccb2037598ad781a60924c909454aef0Leadein Greenmix sensijaan sisältää ohran– ja vehnänorasta sekä spirulina– ja klorella-jauhetta. Lyhyesti voisi esittää paketin olevan luonnonmukainen monivitamiinipurkki. Tuotteeseen voi tutustua tarkemmin täällä. Vaikka tuote on itselle vielä uusi, sisältää se samoja ainesosia jo pidemmän aikaa käyttämäni Emerald balancen kanssa. Itse ainakin pidempiaikaisella käytöllä olen huomannut selkeää vahvistumista kynsissä sekä hiuksissa. Maku on selkeän ruohoinen muttei missään nimessä paha ja tätä smoothiekokeilua luukunottamatta olenkin teelusikalliseni sekoittanut tuohon jo käyttämääni viherjauheeseen.

0131992f886793bb2db8ea31930a41e32e09c35bf9

HUOM! postaus sisältää yhteistyötä Leaderin kanssa

13 kommenttia

 1. Kaisu kirjoitti:

  Pitääpä tehdä vihersmoothie pitkästä aikaa jos vaikka nyt heti ;D

 2. Jenni kirjoitti:

  Pitääkin kokeilla joku päivä 😀 raaka-aineet ainakin niin nam nam 😛 hamppuproteiinia miettinyt mutta en oikein ole vielä selvittänyt mistä olis parasta sitä ostaa. Olisko vinkkejä? 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Raakaa-aineet on namia (mintunlehtiä on kadonnut puskasta ihan itsekseen ruokalujen jälkeen :D). Jos Ruohonjuuri on lähellä niin siellä ainakin on melkoisen laaja valikoima ja myös nettitilaus on mahdollinen: http://kauppa.ruohonjuuri.fi/tuotteet/hakutulokset?q=hamppuproteiini.

   Ruohonjuuri on kyllä muutoinkin sellainen aarreaitta 🙂

   • Nimetön kirjoitti:

    Eipä ole ruohonjuuri lähellä mutta hyvä että saa netistä tilattua 🙂 ja sain jo hyvän vinkin mitä sieltä voisi hankkia 🙂 jos vaikka tulevana lauantaina menisi Kampin Ruohonjuureen kun sinne päin olisi menoa 🙂

 3. Helena kirjoitti:

  Tiedätkö voiko tuota viherjauhetta käyttää huoletta jos imettää?

  • jennie kirjoitti:

   Itse lopetin raskauden ajaksi kokonaan ihan vain siksi ettei minulla ollut varmuutta tuotteen sopivuudesta. Tytön synnyttyä palautin sen takaisin ruokavaliooni koska nämä raskaudenaikaiset ruoka-ainerajoitukst olivat poistuneet niin mikä jottei näidenkin käyttöä voi jatkaa taas. Tutkin kyllä tarkkaan tytön mahdollista reagointia tuotteen käyttöäni koskien. Olen myös ymmärtänyt että Kaisa Jaakkola on käyttänyt viherjauheita ja superfoodeja imetyksen aikana. Kummassakaan jauheessa (leaderin tai Emerald Balance) ei myöskään ole merkintää ettei soveltuisi imetyksen aikana käytettäväksi (tuossa Emeraldissa kuitenkin maininta että raskauden aikana kannattaa neuvotella lääkärin kanssa). ja tuo toinen pötikkä kuitenkin on jenkkilästä, jossa kaiketi kaikesta mahdollisesta varoitetaan ja informoidaan. Uskoisin siis että käytöllä ei ole sen suurempia haittavaikutuksia kuin vaikkapa kaalin syönnillä (tämä vertauksena siksi että jos vauvalla on helposti vatsanväänteitä neuvotaan muunmuassa kaalin syönti lopettamaan.. samoin ruisleivän ja kahvin..).

   Leaderin tuotteesta voin kyllä halutessasi tiedustella tarkemmin?

   pahoittelen etten tämän tarkempaa vastausta tässä vaiheessa osaa antaa mutta kuten sanottu, tiedustelen asiaa jos tahdot.

   • Helena kirjoitti:

    Ok, jos ei ole liikaa vaivaa niin mielelläni kuulisin mitä Leaderilta vastataan. Kovasti kiinnostaisi kokeilla tuota viherjauhetta.

    • Helena kirjoitti:

     Hei vielä, kiinnostuin jo niin paljon että näpyttelin suoraan Leaderille viestiä. Kiitos vastauksestasi ja innostavasta blogista 🙂

 4. Miia kirjoitti:

  Tein tänään myös elämäni ensimmäisen vihersmoothien ja tuli hyvää.
  -puolikas nippu jääsalaattia
  – kuorallinen tuoretta pinaattia
  -puolikas nippu lehtipersiljaa
  -appelsiini
  -sitruuna
  -omena
  -vähän vettä + pakastemansikoista sulattaessa tullutta mansikkamehua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.