Hae
My Project Is Me

Sokeria siellä, sokeria täällä

Moikka, 

Ei varmaan mitenkään yllättävää mutta sokeriahan löytyy vähän jokapaikasta. Tuossa jokin aika sitten pohdiskelin onko sallittavaa juoda Profeel-juoma ei-herkkupäivänä. Tiesin tuotteen sisältävän sokeria jotakuinkin yhtäpaljon kuin proteiiniakin, jonka hyvä määrä oli yksi syy ostaa tuote.

2013-06-04 11.15.24

No, hieman paremmaksi vaihtoehdoksi kuvittelin mielessäni kevään aikana kauppoihin ilmestyneen Leaderin proteiinijuoma Prode+:n. Kuten Profeel, myös tämä pakkaus kertoo näyttävästi proteiinin määrän ja tunnettuna lisäravinnemerkkinä tietysti luo omalta osaltaan mielikuvaa tuotteesta, joka sopii hyvin bikinikropasta haaveilijalle. Näin E-koodien ja keinotekoisten makuaineiden välttelyn aikakautena on tuotteessa esillä mukavasti myös tieto vain luonnollisista makeutusaineista. Luonnolliset makeutusaineet ovat tietenkin tässätapauksessa erilaiset sokerit ja maltodekstriini (joka siis luokitellaan luonnolliseksi raaka-aineeksi elintarviketeollisuudessa). Loppujen lopuksi sokereita on siis jälleen suunnilleen samanverran kuin paljon puhuttua proteiinia, eikä tuote taida olla ravintoarvollisesti sen parempaa luokkaa kuin Profeel-juomatkaan.

IMG_6897 (683x1024) IMG_6898 (683x1024)

Kotoa löytyy jääkaapista myös Fastin vastaavantyyppinen juoma, Recovery&Protein. Tässä tosin minusta jo tuo Recovery-sana antaa viittauksen että tuotteessa todennäköisesti löytyy jotakin nopeasti imeytyvää hiilihydraattia (useinhan palautusjuomissa nimittäin on joku, jotta hiilarivarastot saadaan täyteen rankan treenin jälkeen). Ja näinhän myös on, sokeria löytyy jälleen samassa suhteessa proteiinin kanssa.

IMG_6900 (683x1024)

Käteviä eväitähän nämä kaikki ovat ja satunnaisesti käytettynä toki varmasti parempi vaihtoehto kuin joku muu. Mutta kuten kaikelle, olen näillekin kaavaillut vaihtoehtona ihan perinteistä proteiinijauhetta. Näissä on nimittäin sokeria sitten jo huomattavasti vähemmän kuin proteiinia. Ja voi että miten silmäni tuikkivat innostuksesta kun lähdin Fitnesstukun sivuille katsomaan heidän valikoimaansa. Mikä määrä, mitä herkullisemman kuuloisia makuja:

proteiinit

Ihan yhtälailla voin siis pidemmälle päivälenkille/ulkoilulle pakata valmiin juoman sijaan shakeriin jauhetta, sillä vettä nyt kulkee lähes poikkeuksetta mukana matkassa. Ja toki jos nyt oikein rannalle tms.  joskus tulee lähdettyä, on mukana varmaan ihan oikeaakin syötävää erityisesti tuota jälkikasvua ajatellen mutta toki myös itseäni.

Onko teillä antaa hyviä makuvinkkejä noista Fitnesstukun jauheista? Erityisesti kehuttu(?) Cookies and cream kiinnostaa. Niin, ja Ice coffee, josta saanee mukavan jäisen kahvijuoman hellepäivinä..

22 kommenttia

 1. Tanja kirjoitti:

  Minua henkilökohtaisesti ärsyttää suunnattomasti se, kun tuntuu ettei mikään ole oikeasti sitä miltä näyttää, ruokateollisuudessa siis. Kauheat määrät sokeria, suolaa ja kaikkea muuta roskaa tungettuna AIVAN kaikkeen….

  Itse käytän juurikin tuota Whey 80-jauhetta. Makukokeiluja tähän mennessä mansikka, minttusuklaa, suklaa, lemon jogurt sekä cookies and cream. Näistä parhaimmat olivat lemon jogurt ja suklaa 🙂 suosittelen kyllä ehdottomasti. Hintalaatusuhteeltaan oikein nappivalinta. En nyt muista mahdoitko imettää tällä hetkellä, mutta tosiaan näitähän ei tosin suositella imettäville tai raskaana oleville…

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos makuvinkeistä 🙂 Minähän tosiaan imetän enkä mitenkään jokapäiväiseksi ravinnoksi näitä kaavailekaan

 2. Sanna kirjoitti:

  Itse tilasin noista kookosta tässä jokin aika sitten. Olen sitä ainoastaan rahkaan sekoittanut, mutta mielestäni kyllä todella hyvää. Ei tule niin jauhoinen maku, kuin jostain muista proteiinijauheista ja maistuu oikeastikin jotakuinkin kookokselta :). Kiitos paljon blogistasi. Olen tätä hiljaisena seurannut jo pitkään. Itsellä meneillään myös pienentymisprojekti ja 7 kg jo lähtenyt (joulukuusta lähtien). Vielä 5-6 kg saisi lähteä. Hitaasti, mutta varmasti ;).

  • jennie kirjoitti:

   Oi, kookoskin kuulostaa herkulta. Olen jstain syystä tällähetkellä niin ihastunut kookoksen makuun rahkan seassa ettet uskokaan 🙂 Ja hei, onnittelut sinulle saavutetuista tuloksista! Hiljaa hyvä tulee, eikö vain 🙂

 3. Memmu kirjoitti:

  Tökkiikö nämä fitfashion sivut kaikilla? Tosi ärsyttävää kun kuvat jotka on ollut tuolla sivulla niin on nyt tuossa aivan alussa alekkais,saa siis rullata jonkin aikaa ennenkuin näkyy blogi teksti.. :/

  • milla kirjoitti:

   joo mulla oli sama juttu muutama päivä sitten, mutta on korjaantunu.

   • jennie kirjoitti:

    Toisinaan temppuilee minullakin mutta sitten on aina orjautunut ennenkuin ehdin ylläpidolle asiasta laittamaan. Toivotaan että nyt toimii muillakin 🙂

 4. inamaria kirjoitti:

  Mulla on noista ollut makuja suklaa, vanilja ja tuo cookies and cream. Suklaa on mielestäni hyvä ja sitä käytänkin tällä hetkellä eniten, vaniljaa käytän lähinnä leivontaan yms. Cookies and cream on hyvänmakuinen mutta todella makea. Suklaapalkkarin seastakin maistui pieni määrä tuota todella paljon ”läpi”, en oo kyllä ihan pelkästään edes maistanut, voi olla aika tuhtia.. Seuraavaksi varmaan testiin minttusuklaa tai kookos 🙂

 5. Saila kirjoitti:

  Itse tilailen tuota stevialla makeutettua heraproteiinijauhetta. Makuja ei löydy noin paljon, mutta vaniljasta pidn erityisen paljon. Harmi vaan, kun ei saa kuin 1kg.n pakkauksissa toistaiseksi http://www.fitnesstukku.fi/5/fi/artiklar/whey-80-stevia

  • jennie kirjoitti:

   Se oli aluksi itselläkin aikomuksena mutta nuo herkkumaut alkoivat houkuttaa… 😉

 6. pia kirjoitti:

  Itse en ole koskaan oikein näistä mistään perustanut ja juonut treenin jälkeen esim maitoa ja ottanut jotain pientä hiilaripitoista. Ajaa saman asian ja tietääpähän tosiaan mitä suuhunsa laittaa – ei vaan keinotekoisia ainesosia!

  • jennie kirjoitti:

   Maidonhan kehutaan tosiaan olevan hyvä juoma treenin jälkeen 🙂

 7. Polenka kirjoitti:

  Cookies and cream on ihan ok, mutta esanssisen makea, ei ehkä kaikkien mieleen. Lemon youghurt on yllättävän mieto, ihan ok myöskin. Vadelma olis myös yllättävän neutraali maku. Minttusuklaata olen käyttänyt myös, aika peruskamaa, menee alas 😀

  • jennie kirjoitti:

   Kyllä kait minun on pakko tätä supermakeutta kuitenkin testata, ei varmaan pelkiltään toimi mutta sittenhän sen näkee..

 8. Nimetön kirjoitti:

  Kokeiles Puhdistamon riisiproteiinia. Loistokeksintö ja suklaan makuisena. Käy tutkimassa: http://www.puhdistamo.fi/riisiproteiini-suklaa.html. Itse en pysty heraa käyttämään, joten tämä oli yksi loistava valinta.

  • jennie kirjoitti:

   Kiitos vinkistä – minullakun on aina ollut käytössä vain heraa niin en ole näihin muihin kovin tarkkaan edes tutustunut.

 9. Janica kirjoitti:

  Mua kans ärsyttää, kun kaikki tuntuu nykyään olevan pullollaan sokeria ja/tai lisäaineita! Ihan tietoisesti juon proteiinipirtelöni jauhepussista kera lisäaineiden, mutta kun niitä on ihan kaikkialla ”normaalissakin” ruuassa ja paljon.
  Jauheista sen verran, että kämppikselle on tulossa testiin kehutut cookies and cream ja peanutbutter, joka kuulema maistuu ihan juotavalta snickersiltä. (mmmm, kuola valuu jo…) Mutta ovat kai eri firman, kun ei fitnesstukulla näytä peanutbutteria olevan. Pakko päästä itsekin noita maistamaan.

 10. -E- kirjoitti:

  cookies and cream oli herkkua, lemon yoghurtkin oli yllättävän hyvä. Suklaa alkoi pitkässä käytössä tökkimään,mutta tauon jälkeen maistuu varmaan taas

  • jennie kirjoitti:

   suklaata on tainnut minullakin olla ja oli minusta ihan hyvää. Ja näitä kehumiasi makuja on kehuttu tosiaan nyt sen verta että täytynee testata molempia.. Oi, sitten josksu kun treenikausi alkaa niin taidan kokeilla jokamakua!

 11. Nimetön kirjoitti:

  cookies & cream on tosi makeaa, mutta ihan hyvää. pidemmän päälle alkaa kyllä äklöttää, mutta niinhän ne kaikki tuppaa tekemään 🙂 minttusuklaa on hyvä ja sitä olen toistaiseksi jaksanut useamman kuukauden!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.