Hae
My Project Is Me

Keventäjälle kaalia

Kaalia taidetaan tarjota keventäjän kaveriksi melkein kaikkialla. Se on kevyttä (28kcal/100g) ja kuitupitoista, jolloin se täyttäää vatsaa mukavasti ja nälkäkin pysyy loitolla jonkin aikaa. Kaali on myös edullista, ympäri vuoden, joten se on kevyttä myös lompakolle.

Itsellä on pyörinyt kaalilaatikosta ylijäänyttä valkokaalta jo jonkin aikaa ja pienen googlettelun tuloksena huomasin että sitä suositellaan paistettavaksi. En jaksanut uskoa että siitä voisi oikeasti tulla niin hyvää kuin kehutaan mutta herranjestas siitä tuli taivaallista! Vaikka et siis muuten pahemmin välittäisi kaalista niin kokeileppa paistaa se kevyesti pannulla voi/öljytilkassa ja lisää vain suolaa sekä mustapippuria. Jos pidät valkosipulista tai chilistä, niin laita ihmeessä sekaan ja tee makunautinnosta vieläkin parempi.

kaali

kaali_1

Kokeilitko muuten jo aiemmin tekemääni coleslaw-salaattia? Kaalista tosiaan on moneksi pelkän keiton ja laatikon sijaan. En siis itsekään ole mikään suunnaton kaaliruokien ystävä muttei minulla ole mikään sen ominaista makua vastaankaan. Kerron tämän vain siksi että ehkä sinäkin, joka et niin kaalista välitä, sattaisit innostua kokeilemaan.

7 kommenttia

 1. Tytti kirjoitti:

  Lapsena kotona oli useinkin paistettua kaalta, varsinkin kesäisin. Aivan ihanan vivahduksen antaa loraus siirappia! Toki se vie ruuan taas astetta epäterveellisempään suuntaan 😉

  • jennie kirjoitti:

   Niinhän se taitaisi aitoon kaalilaatikkoonkin kuulua se siirappi mutta vielä en ole testannut 😀 Joskus jos siirappia sattuu kaapista löytymään niin yritänpä muistaa tämän vinkin.

 2. Hanna kirjoitti:

  Joutuu ehkä testaamaan. Kiva kun taas bloggailet ahkerammin. Alusta saakka seurailtu ?
  T hanna
  Bodyprojektihanna.blogspot.fi

  • jennie kirjoitti:

   Sä oot sitten seurannutkin jo kauan, wau! Suosittelen kyllä testaamaan sillä minut ainakin yllätti todella positiivisesti

 3. Tessa kirjoitti:

  Mun mielestä tähän mennessä parhaat ja helpoimmat kaaliruuat olen tehnyt yksinkertaisesti paistamalla kaalin kookosmannassa tai pekonin kanssa. Pekoni-kaalisekoitus oli yllättävä menestys myös lasten keskuudessa 🙂

  • jennie kirjoitti:

   Kaali ja pekoni, mmmmmmmmmmmm….. mutta että kookosmanna, täytyy testata koska siinä paistaminen ei ole tullut mieleenkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.