Hae
My Project Is Me

Raporttia lankkuhaasteesta + raskaustreenistä

Moi,

En erityisemmin tykkää puhua täällä pelkästään siitä mitä olen tehnyt tai mitä meinaan tehdä, varsinkaan jos tuntuu etteivät ne oikein liity mihinkään. Nyt kuitenkin aloitan tällaisella irtonaisella asialla, joka koskee raskausajan liikuntaa. Sinä, joka minulta kysyit käyttämääni ohjelmaa niin en valitettavasti löydä sitä enää mistään. Ohjelmanihan muuttui raskauden aikana useampaankin otteeseen mutta varsinaisena ohjelmana muistelen tehneeni yksijakoista treeniä kolmesti viikossa. Hyödynsin sekä vapaita painoja että laitteita sekä kehon omaa painoa. Punnersin, tein kyykkyjä (lisäpainoilla, ilman painoja sekä yhdellä jalalla) ja maastavetoa (muistan myös vakavissani miettineeni että mites se kielto raskaiden esineiden nostamisesta ja maastaveto menevät yksiin..).Pahoittelen siis ettei minusta taida olla nyt tässä tilanteessa avuksi (mutta edelleen JOS tuo vihkonen jostain löytyy, niin minä kyllä raportoin siitä tänne).

IMG_0463-1024x768 IMG_1736-1024x768 IMG_1809-1024x768

Toinen mistä haluaisin raportoida, olisi tuo 30päivän lankkuhaaste. 30 päivää on ketterästi kulunut vaan viittä minuuttia en lankussa edelleenkään pysy. Nyt jännityksellä jäämmekin odottelemaan montako kolkutpäiväistä tuohon saavutukseen tullaan tarvitsemaan.

IMG_2973

Jotta tavoitteet tullaan saavuttamaan niin se tarkoittaa lisäharjoittelua. Kun hetkellisesti jäin pois salilta niin oli se oikeastaan onni sillä olin siihen saaka lankuttanut aina vatsalihastreenin yhteydessä. Tässä vaiheessa kroppa alkoi olla jo väsynyt, joten lankkuilu ei välttämättä sujunut parhaalla mahdollisella tavalla senkään vuoksi. Ilman salia, sitä pystyi sitten harjoittamaan juuri siinä välissä kun pystyi ja tämä ehkä osaltaan mahdollisti pidemmän lankutusajan.

Kahden minuutin jälkeen homma alkaa viimeistään muuttua tuskaiseksi ja 2,5minuutin kohdalla tekee väistämättä mieli lopettaa. Siinä on minun rajapisteeni tällä hetkellä ja erinäisin kepulikonstein vaihtelemalla vähän asentoa) olen saanut neljä minuuttia täyteen. Koska tiedän mihin pystyn ja haluan kehittyä, niin minun täytyy siis harjoitella hieman enemmän ja olenkin ajatellut että voisin lisätä lankutuskertoja vuorokauteen useamman, tuon haasteenmukaisen yhden sijaan. Lankkuja salin yhteydessä ja lankkuja kotona; Usein, muttei päivittäin. En tiedä tuottaako tulosta mutta yrittänytttä ei laiteta.

Lankuttaa voi vaikka farkut jalassa, ei sen nyt ole niin väliä.

Lankuttaa voi vaikka farkut jalassa, ei sen nyt ole niin väliä.

Täytyy sanoa että oletin ehkä itsestäni alkuun liikoja. Kuvittelin selättäväni haasteen suhteellisen helposti vaan toisin kävi. Haaste oli nimensä veroinen ja jatkuu minulla kunnes pystyn teille (kauniin) viisiminuuttisen videon kuvata. Sitä videota odotellessa voinkin kysellä teiltä muilta lankuttajilta että miltä haaste tuntui?

4 kommenttia

 1. Kaisu kirjoitti:

  Mietin juuri eilen että pitää seuraavaksi kirjoitella noista mun haasteista blogiin 😉
  Mä oon suht samassa jamassa lankkuhaasteen kanssa. Neljään minuuttiin en ole päässyt mutta nyt on onnistunut 3,5min kaksi kertaa.
  Mä lopetin sen ohjelman seuraamisen siinä 2,5min jälkeen kun en millään saanut sit 3min silloin kun piti. Periksi en silti antanut vaan testasin ja testasin eri taktiikalla. Lopulta sain 3min kaks kertaa. Sit pidin pidemmän tauon 4-5päiväö ja sit onnistu 3,5min. Tänään taas muutamien päivien tauon jälkeen yritin 4min mutta jäi 3,5min. Mutta nyt jatkan näin että aina kun on ”se hyvä fiilis” niin yritän 😀
  Itse olen huomannut että muiden treenien jälkeen/aikana ei oikein onnistu, kroppa niin väsy jo…
  Itse ajattelin testata treenata salilla levypaino lisäpainona selän päällä ja sit vaikka 3x1min jos sillä sais voimaa lisää.
  Haasteet on haasteita 😉

  • jennie kirjoitti:

   Ihan huikeesti olet kehittynyt kun kerta sait tuon lisäminuutin vielä tehtyä. Jes! Nähtäväksi siis jää kumpi ehtii ekana saada tuon viisiminuuttisen täyteen 😉

 2. -E- kirjoitti:

  Mun haaste jäi vähän kesken 1min kohdalla kun tuli tauko sali harjoitteluun ja unohdin samalla koko homman, sitten välillä muistin tehdä ja olen nyt tuonne 1,5min päässyt ja nyt suuri aikomus jatkaa siitä. Aikoinaan (1-2v sitten) tuli tehtyä lankkua säännöllisesti ja tuo 1,5min meni helposti, jostain syystä koko liike jäi unoholaan salitreenien yhteydessä vaikka onkin mitä mainioin liike. Nyt tämän haasteen myötä huomasin kauhukseni, että aluksi jo tuo 30s tuotti tutinaa jo paljon enemmän kuin olisi pitänyt. Joten hyvään väliin tuli tämä haaste ja sai minut havahtumaan, että vaikka kaikenlaisia vatsalihasliikkeitä olen treeneissä tehnyt on syvät vastalihakset pääseet liian helpolla.

  • jennie kirjoitti:

   Aikalailla sama minulla, eli jotenkin se lankuttaminen on vain tupannut jäämään ja on tullut mukamasti kikkailyua jotain tärkeämpää. Oon monesti miettinyt että ihan näissä perusjutuissa pillee oikeasti koko homman ydin ja ei ole ihme että tietyt asiat on aina toisinaan hyvä pitää treeniohjelmissa mukana. Nyt siis lankkua kehiin itsekullekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.