Terveyttä leivästä
Kaupallinen yhteistyö: Vaasan
*Yhteistyssä Vaasanin kanssa*
Moi,
Kaura on jo pitkään niittänyt tietynlaisen terveysviljan mainetta vatsaystävällisyytensä ja sisältämänsä beetaglukaani-kuidun vuoksi. Beetaglukaanin tiedetään tutkimusten valossa alentavan kolesterolia ja suositeltavana päiväannoksena pidetään 3:a grammaa. Vaasan on kehitellyt leivän, jonka taikinaan on lisätty tuota kaurassa luontaisesti esiintyvää beetaglukaania. Kaurasydän- leivän viljasta 100% on kauraa mutta keliaakikoille tai gluteenitonta ruokavaliota harjoittaville kuitenkin tiedoksi että leivinalustalla käytetään ruista alusjauhona, jolloin sitä päätyy hivenen myös tuotteeseen. Mainitun beetaglukaanin saantisuositus täytyy kolmella viipalellaa leipää päivässä.
Ensimmäisen kerran pääsin maistamaan Vaasan Kaurasydän tuotteita ystäväni kautta viime syksynä. Kyseessä oli tavallinen kaura. Ihastuin leipään jo tuolloin sillä sen rakenne oli miellyttävän pehmoinen ja maku miedon kaurainen. Leipä oli ennemmin kostea kuin kuiva – myös muutaman päivän jälkeen ostohetkestä.
Kun minulle tarjoutui mahdollisuus kokeilla Kaurasydän tuoteperheen uusin tulokas, omena-myslileipä tiesin välittömästi mitä tehdä siitä. Herkkusuiden mielestä omena ja possu luovat makuelämyksen, joten päätin valmistaa nythöpossuburgereita. Leipä käytettiin nopeasti pannulla ja väliin tuli itsetehtyä coleslaw:ta sekä tietysti sitä possua. Lisukkeena bataattiranskalaisia.
Coleslaw:sta minulla oli terveellinen (maitorahkaan tehty) versio sekä täysrasvainen (majoneesipohjainen). Leivän välissä makueroa ei huomannut mutta paljaaltaan syötynä joudun myöntämään että maultaan tuo rasvaisempi vei kyllä voiton..
Omena-myslileipä on toki herkkua myös sellaisenaan sillä Kaurasydän tuoteperheen tavoin myös se on ihananan pehmeää. Toisinaan voi kuitenkin laajentaa leivän käyttötarkoitusta myös aamupalapöydän ulkopuolelle ja laittaa leivän pääruoan rooliin. Esiteltyjen makujen lisäksi on tarjolla myös kaura-porkkana. Lisätietoja tuotteista löydät täältä.
*HUOM! Sisältää yhteistyötä Vaasanin kanssa*
Heeeeiii, saiskos reseptiä tuosta possusta? 🙂 se on niin hyvää ja tarkotus on pitkään jo ollu että tekisin..
Olen käyttänyt tätä: http://www.hs.fi/ruoka/a1349757027122, joskin myönnän että molemmilla kerroilla käytössä on ollut kaupan valmis bbq-kastike.
Hei! Pakko kommentoida että leipään on myös lisätty vehnägluteenia eli ei todella sovi gluteenittomaan ruokavalioon eikä myöskään vehnättömään ruokavalioon. En oikein pidä tuottajien tavasta ilmaista leipien sisältöä. Usein mainostetaan että käytetystä viljasta 100% on jotain mutta sitten unohdetaan mainita että tuotteeseen on kuitenkin lisätty vehnägluteenia jotta siitä saadaan juuri sellainen pehmeä minkä mainitsit…
Hyvä huomio, kiitos! Hieman hävettää etten tullut itse asiaa huomanneeksi mutta onneksi on muista tarkkasilmäisiä (ja eihän leipä tosiaan mitenkään mainosta edes olevansa gluteeniton eli tuskin, tai ainakaan toivottavasti, kukaan ei erehdy sitä ostamaan)
Parasta leipää! Kerrankin vaalea leipä jossa tarpeeksi kuitua! Olen syönyt jo pitkään:) Kannattaa kokeilla paahdettuna, niin hyvää!
Paahdettuna en olekaan vielä kokeillut eli kiitokset vinkistä!
Tuo on niiiin hyvää leipää! Pehmeää, herkullista, mehevää ja silti terveellistä (ja todella koukuttavaa!).
Mutta ei onneksi yhtä addiktoivaa kuin tuoreet Ruispalat 😉
Kauraleivistä suosikkini on Ulla Pakarin Kaurajuntta,menee helposti puolikas leipä kerralla.Ostin myös tämän kaura-omenaleivän mutten kerinnyt maistaa kun muksut oli jo ehtinyt syödä sen eli ilmeisesti oli niin hyvää
hei, tämä on varmaan samaista jota yläkerran naapuri kerran suositteli..
Kommentti hieman myöhässä, mutta pistää vihaksi kuinka Perceestä on elintarviketeollisuuden markkinointi koneisto. Esim tässä tapauksessa isolla mainostetaan 100% KAURA, sitten kuitenkin HUPS, ”unohtu” mainita(pikkupräntissä ja vielä kieroillen ilmaistuna) että sisältää ruisjauhoja, mutta vielä tärkeämpänä ja pahempana: lisätty Gluteenia. Ongelma on siinä, että määrää ei ilmaista missään!! Jää täysin tulkinnan varaiseksi kuinka paljon kys. ainetta on. Et voi edes laskea sitä epäsuorasti koska koostumut ilmoitettu KIEROSTI 100% jauhoista, 45% leivän painosta. Et pysty mitenkään päättelemään miten paljon on veden, hiivan gluteenin yms. osuudet.. Perceestä tämmöinen kuluttajan kucetus
Vanhempiin juttuihi on mukava saada kommentteja, eli sinällään ei haittaa mitään – ja onhan samaisia leipiä kaupoissa (kait) edelleen. On totta, että ensimäisenä katsotaan tietenkin isolla präntättyä tekstiä ja vasta sen jälkeen pienempää (jos ollenkaan). Luonnollisesti henkilöt, joilla yliherkkyyksiä on tai halauavat muutenvain noudattaa tiettyä ruokavaliota, ovat varmasti oppineet lukemaan myös sen pienellä painetun. Ja lopuille meistä, onko sillä nyt niin väliä? Ymmärrän kyllä pointtisi ja muistan kerran katsoneeni dokumentin samaan asiaan liittyen.